Alte două şcoli gălăţene vor fi modernizate cu fonduri europene

Alte două şcoli gălăţene vor fi modernizate cu fonduri europene, municipalitatea semnând deja contractele de finanţare.

Cele două instituţii de învăţământ ce vor fi modernizate și reabilitate sunt Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” și Școala Gimnazială Nr. 33. La Școala „Mihail Sadoveanu”, beneficiari ai proiectului vor fi cei peste 900 de elevi și cadre didactice, iar la Școala Nr. 33 îşi desfăşoară activitatea peste 650 elevi și personal didactic.

Valoarea totală a proiectului de la Școala „Mihail Sadoveanu” este de 11,5 milioane de lei, din care asistența financiară nerambursabilă reprezintă 11,2 milioane de lei. La Școala Nr. 33, valoarea proiectului este de 6,4 milioane de lei, din care 6,3 milioane de lei este asistență financiară nerambursabilă.

Printre obiectivele urmărite la cele două instituţii se află: modernizarea și reabilitarea clădirilor, reabilitarea terenurilor de sport, achiziția de echipamente IT şi mobilier urban pentru curtea scolilor. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la semnarea contractului, în cazul Școlii „Mihail Sadoveanu”, respectiv, 22 luni de la semnarea contractului, pentru Școala Nr. 33.

În prezent, alte trei şcoli din Galaţi se află în plin proces de modernizare cu fonduri europene: Școala Gimnazială „Iulia Hașdeu”, Școala Nr. 3 și Școala Nr. 22.

Articolul precedentDonaţii de la salvatorii de vieţi pentru copiii sărmani
Articolul următorSerbările Galaţiului se vor desfăşura pe 6 iunie, nu de Sf. Andrei