Secţie de votare pentru cetăţenii Republicii Moldova, la Universitate

O secţie de votare pentru cetăţenii Republicii Moldova va fi deschisă la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, în vedere alegerilor parlamentare din 24 februarie.

În Republica Moldova vor avea loc duminică, 24 februarie, alegeri parlamentare și un referendum republican consultativ privind reducerea numărului de deputați. Cetățenii moldoveni aflaţi pe teritoriul României îşi vor putea exercita dreptul de vot la una din cele 12 secții ce vor fi deschise în ţară. Acestea vor funcţiona la București, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Iași, Suceava, Galați, Bacău, Constanța.

La Galaţi, secția de votare va fi amenajată în incinta Universității „Dunărea de Jos”, din strada Domnească nr. 47. Secția este organizată de către Instituția Prefectului – județul Galați, cu sprijinul Primăriei municipiului Galați și al Universității. Inspectoratele Județene de Poliție și Jandarmerie vor asigura măsurile de ordine publică adecvate desfășurării procesului electoral.

Secția de votare va fi deschisă între orele 7.00 şi 21.00. Drept de a alege au cetățenii Republicii Moldova care au împlinit vârsta de 18 ani, cu excepția celor privați de lege de acest lucru. Actele în baza cărora alegătorii pot vota peste hotarele țării sunt pașaport valabil şi livret de marinar. Votarea în baza buletinului de identitate nu este posibilă.

Articolul precedent20 de şoferi gălăţeni au rămas fără permis din cauza vitezei prea mari
Articolul următorGripa a mai ucis doi gălăţeni. Numărul deceselor a ajuns la şapte