Gripa a mai ucis doi gălăţeni. Numărul deceselor a ajuns la şapte

Gripa a mai ucis doi gălăţeni, astfel că numărul deceselor înregistrate în judeţ de la debutul acestui sezon rece a ajuns la şapte.

Ultimele victime au fost doi bărbați, în vârstă de 50 și, respectiv, 55 ani, care au murit la Spitalul Judeţean Conform medicilor, ambii sufereau de boli cronice şi nu fuseseră vaccinați. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, bărbaţii au fost diagnosticaţi cu virus gripal AH1.

De la începutul sezonului rece, în judeţul Galaţi au fost raportate, oficial, 17 cazuri de gripă. Şapte dintre pacienţii diagnosticaţi au decedat, ca umare a agravării stării de sănătate, pe fondul altor afecţiuni şi al lipsei imunizării.

Celelalte cinci persoane care şi-au pierdut viaţa au fost doi bărbaţi, în vârstă de 53 de ani, respectiv, 68 de ani, şi trei femei, de 51, 58, respectiv, 62 de ani. Bărbatul de 68 de ani şi femeia de 62 de ani au fost diagnosticaţi cu AH3, ceilalţi având AH1. Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, toţi cei cinci pacienţi decedaţi aveau şi alte afecţiuni cronice.

Articolul precedentSecţie de votare pentru cetăţenii Republicii Moldova, la Universitate
Articolul următorScandalul medicilor cu diplome false a ajuns şi la Galaţi