Secţia de Radioterapie a Spitalului Judeţean se redeschide după ce a fost extinsă

Lucrările s-au efectuat în vederea găzduirii unui accelerator liniar de particule

Secţia de Radioterapie a Spitalului Judeţean din Galaţi se redeschide luni, 3 decembrie, după ce a fost renovată şi extinsă.

Timp de patru luni, în secţia de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă s-au efectuat lucrări în vederea găzduirii unui accelerator liniar de particule. Renovarea şi extinderea secţiei a costat în jur de un milion de euro, fonduri provenite de la Consiliul Judeţean Galaţi, instituţie în subordinea căreia se află spitalul.

În această perioadă, pacienţii gălăţeni care au avut nevoie de radioterapie au fost nevoiţi să meargă la Iaşi, Bucureşti sau Cluj-Napoca. În evidenţele medicilor gălăţeni se află 111 pacienţi care au nevoie de şedinţe de radioterapie. „70 dintre ei sunt din judeţul Galaţi, 23 din Brăila, 16 din Tulcea şi doi din Vrancea”, a precizat dr. Mihaela Docan, directoarea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi.

În prezent, terapia cu radiaţii se realizează la Galaţi prin intermediul unui cobaltotron. Anul viitor urmează să devină funcţional un accelerator liniar de particule, dispozitiv performant ce permite un tratament mai eficient şi mult mai bine ţintit al tumorilor canceroase.

Articolul precedentRata şomajului în judeţul Galaţi a scăzut până la 6,66%
Articolul următorPortul mineralier Romportmet va fi vândut „la pachet” cu combinatul siderurgic