Spitalul de Urgență va avea în curând o parcare supraetajată – care sunt următoarele îmbunătățiri?

Clădirea principală va dispune de o nouă instalație de încălzire, care va îmbunătăți eficiența energetică a spitalului. În proiect sunt incluse și unități de producere a energiei regenerabile. Este un proiect în valoare de 41.483.000 de lei, finanțat din fonduri europene prin Programului Operaţional Regional 2014-2020. Pentru ceste lucrări termenul limită este de 15 luni.

“Pentru prima oară de la înfiinţarea spitalului, conductele din subsolul unităţii medicale şi instalaţiile pentru transportul fluidelor vor fi schimbate. Apoi, vor fi modernizate instalațiile de distribuție și transport agent termic şi instalaţiile de distribuţie a apei. Vom schimba toate ferestrele, în secţiile unde nu s-a mai intervenit de peste cinci ani. De asemenea, pentru reducerea costurilor de întreţinere se vor monta sisteme  de producere a energiei din surse regenerabile, iar echipamentele cu un consum energetic mare vor fi înlocuite. Vom schimba 12 lifturi ale spitalului, iar toate saloanele vor avea sisteme de climatizare. În plus, în sălile de operaţie vom introduce un sistem modern de tratare a aerului. Faţa spitalului se va schimba total, după ce vom finaliza şi partea de anvelopare, care va fi făcută cu plăci compozit”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

O altă clădire ce va apărea în vecinătatea noii parcări va fi destinată serviciului de Prosectură şi Medicină Legală de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”. Este vorba de o investiție de 11.360.064 de lei din bugetul propriu al Consiliului Județean și va fi gata într-un an.

“Demarăm o nouă investiţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Vom muta secţia de Prosectură şi Medicină Legală într-o clădire nouă, dotată conform normelor în vigoare. În acest moment, spaţiul folosit de medicii legişti este impropriu, astfel că era nevoie de această investiţie. Noua secţie de Prosectură şi Medicină Legală va avea laborator de Anatomie Patologică, cameră rece, săli de necropsie, laborator pentru analize toxicologice, spaţii pentru depozitarea reactivilor medicali şi un amfiteatru la ultimul etaj, care va fi folosit pentru activităţile didactice ale studenţilor de la Facultatea de Medicină”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

 

 

Articolul precedentO nouă suplimentare a transportului în comun – au început gălățenii să iasă din case?
Articolul următorO nouă perioadă de dezinsecție aeriană