Şcoala Gimnazială Nr. 22 din municipiul Galaţi va fi reabilitată cu fonduri europene, obţinute de municipalitate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Contractul de finanţare a fost semnat joi, 21 iunie, cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Agenţia pentru Dezvoltare a Regiunii Sud-Est.

Proiectul „Anvelopare unităţi de învăţământ – Școala Nr. 22 din municipiul Galaţi” are ca obicetive generale scăderea consumului de energie a clădirii și scăderea producerii de gaze cu efect de seră. Obiectivele specifice asumate prin proiect sunt: creșterea performanţei energetice a imobilului în care funcţionează Şcoala Nr. 22, reducerea consumurilor pentru încălzire, precum și scăderea sub 135 kW/m2/an a energiei consumate.

Printre lucrările care se vor executa se află: izolarea termică a pereţilor exteriori cu polistiren expandat ignifugat, reparaţii la faţade, izolarea termică a pardoselii, termoizolarea planșeului ultimului nivel, reabilitarea trotuarului din jurul şcolii, reparaţia hidroizolaţiilor de la copertine, reabilitarea reţelei electrice, montarea unei centrale termice, amenajarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilităţi.

Valoarea totală a proiectului este de 2.767.614,24 lei (cu TVA), din care valoarea eligibilă nerambursabilă se ridică la 2.352.472,10 lei (cu TVA). Perioada de implementare este 21 iunie 2018 – 20 iunie 2019.

Licitația pentru realizarea lucrărilor a fost câștigată de asocierea SC Moviland Met SRL, SC Mușat SRL și SC Proconstrid SRL, cu o ofertă de 2.157.056,99 lei (cu TVA).

Articolul precedentSurprins de radar cu 212km/h în judeţul Galaţi
Articolul următorPrelevare de organe şi ţesuturi pentru transplant la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi