Şcoala „Dimitrie Luchian” din Piscu va beneficia de acces la internet gratuit.  Clienţii Orange PrePay le pot dărui acces la internet elevilor de la sate.

O şansă în plus la dezvoltare personală pentru elevii Şcolii „Dimitrie Luchian” din Piscu. Aceasta a fost selectată printre cele 20 de unități școlare care vor fi susţinute prin acest proiect. Orange va dota aceste şcoli cu echipamentele necesare. Internetul dăruit de către clienţi le va permite profesorilor şi elevilor să se bucure de acces la informaţii. Toate acestea vor asigura o mai bună experiență educațională.

Şcoala din Piscu nu a fost aleasă în mod întâmplător. Unitatea de învăţământ, înfiinţată în 1860, primul său învăţător fiind Dimitrie Luchian, a făcut parte, în anul şcolar 2016-2017, din Proiectul „Digitaliada”. Şcoala din satul gălăţean a fost selectată de Fundaţia Orange să fie una dintre cele doar zece instituţii de învăţământ din proiect. La competiţie participaseră peste 80 de şcoli din mediul rural.

Atunci, elevii din clasele V-VIII, precum şi profesorii de la „Dimitrie Luchian” au beneficiat de echipamente şi materiale didactice şi digitale, însoţite de planuri de lecţie. De asemenea, profesorii de matematică şi TIC de la Piscu au participat la un training specializat, asistenţă şi consultanţă din partea echipei de proiect. „Digitaliada” îşi propunea să contribuie la stimularea dorinţei de învăţarea continuă a profesorilor şi adaptarea lor la metodele de predare moderne. Evident, se dorea îmbunătăţirea performanţelor şcolare ale elevilor prin folosirea tehnologiei.

S-a creat atunci un centru informatic – o sală echipată şi dotată cu videoproiector, computere şi tablete. Aici urmau să se desfăşoare orele de matematică şi TIC pentru clasele V-VIII, cu ajutorul materialelor digitale oferite prin proiect.

Proiectul actual, de oferire de acces gratuit la internet, nu face decât să continue „Digitaliada”.

 

Articolul precedentFestivalul de Muzică Veche Tradițională „Cantemir”, la a patra ediţie
Articolul următorŞcoala începe luni, dar Primăria caută constructori să repare şcolile