Şcoala începe luni, dar Primăria caută constructori să repare şcolile. În unele cazuri, lucrările se vor desfăşura în timpul anului şcolar, cu acordul conducerii şcolilor. 

Potrivit datelor de pe site-ul Primăriei Galaţi, deşi luni, 9 septembrie, începe şcoala, reparaţiile nu s-au încheiat. Ba, în unele cazuri, nici nu au început. Numeroase achiziţii publice pentru reparaţii în licee, şcoli şi grădiniţe sunt în derulare.

Potrivit caietelor de sarcini, cel puţin în opt cazuri, „lucrările se vor desfăşura de comun acord cu conducerea şcolii, astfel încât să nu fie deranjat procesul de învăţământ”. Acestea  nu ar trebui să dureze „mai mult de 60 de zile”.

La Liceul Tehnologic ”Traian Vuia”, achiziţia a fost lansată pe 29 august. Ofertele au fost aşteptate până pe 4 septembrie. Valoarea estimată a contractului de reparaţii se ridică la 446.500 de lei fără TVA.
În aceeaşi situaţie se află şi Liceul Teoretic „Sfânta Maria”, cu reparaţii în valoare estimată de 150.000 de lei fără TVA. La patru şcoli, „Elena Cuza”, „Mihai Viteazu” , „Miron Costin” şi „Ludovic Cosma”, precum şi  Grădiniţa „C. Ressu” (bloc U1 – Bloc U2), Grădiniţa nr. 56,  Grădiniţa „Croitoraşul cel Viteaz”, Grădiniţa nr. 10 şi  Grădiniţa nr. 22, trebuie făcute reparaţii care vor dura cel mult 60 de zile.

90 de zile pentru lucrări mai ample

În cazul lucrărilor de reparaţii la corpul de şcoală şi la hidroizolaţia sălii de sport de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, termenul este de 90 de zile. Valoarea estimată a contractului este de 137.500 de lei fără TVA. Achiziţia a fost lansată luni, 2 septembrie, iar ofertele au fost aşteptate până pe 5 septembrie.

Tot maxim 90 de zile ar trebui să dureze lucrările şi la Şcoala „Grigore Moisil”. Acestea ar putea costa 165.000 de lei fără TVA, iar ofertele au fost aşteptate până pe 3 septembrie.

Rămâne de văzut când va încheia Primăria contractele şi va da start lucrărilor.

Articolul precedentŞcoala „Dimitrie Luchian” din Piscu va beneficia de acces la internet gratuit
Articolul următorScandal între un ambulanţier şi un cetăţean, după un apel la 112