Şapte jucători de la United Galaţi, la echipele naţionale de futsal

Şapte jucători de la formaţia United Galaţi au participat, în ultimele zile, la meciuri amicale susţinute de echipele naţionale de futsal.

Trei fotbalişti gălăţeni au fost convocaţi în selecţionata României şi alţi patru, în cea a Republicii Moldova. Mimi Stoica, Andrei Cireş şi portarul Andrei Grigoraş au jucat pentru România, iar Constantin Burdujel, Andrian Lașcu, Cristian Obadă și Sergiu Tacot au fost prezenţi la meciurile Moldovei.

Cele două echipe naţionale au susţinut jocuri de pregătire pentru ultima fază de calificare la Campionatul Mondial. Echipa naţională a României a evoluat în Ucraina, împotriva ţării gazdă şi a Georgiei. Românii au reuşit o victorie de senzaţie în faţa Ucrainei, echipă aflată în topul mondial, impunându-se cu 5-2. Meciul cu Georgia, mai puţin tensionat, a fost câştigat de România cu scorul de 6-3. Burdujel, Lașcu, Obadă și Tacot au format linia de bază în echipa Moldovei într-un meci cu Belarus, disputat în deplasare şi încheiat la egalitate, scor 4-4. Obadă a fost cel mai bun jucător al partidei, reuşind să marcheze toate cele patru goluri ale oaspeţilor. În al doilea joc, Moldova s-a impus în faţa Letoniei cu scorul de 5-3.

În ultima fază a preliminariilor Cupei Mondiale, în perioada 23-26 octombrie, România va fi gazda unei grupe în care au mai fost repartizate selecţionatele din Kazahstan, Albania și Olanda. La rândul său, Moldova va evolua într-o grupă cu Azerbaidjan, Slovacia și Muntenegru. Primele două clasate în aceste turnee se vor califica în grupa de elită.

Articolul precedentFermierii gălăţeni au obţinut recolte bune, în ciuda capriciilor vremii
Articolul următorConferinţe şi observaţii astronomice pentru public, la Ştiinţele Naturii