Conferinţe şi observaţii astronomice pentru public, la Ştiinţele Naturii

O serie de conferinţe şi observaţii astronomice pentru public se vor desfăşura, vineri şi sâmbătă, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi.

Evenimentul de promovare a ştiinţei este intitulat „Zilele Ştiinţei la Planetariu” şi va fi organizat în colaborare cu Bucharest Science Festival. Intrarea publicului va fi liberă la toate manifestările din program, în intervalul orar 18,00 – 22,00.

În prima zi, vineri, 27 septembrie, activităţile vor începe în Sala Auditorium, de la ora 18,00, cu o conferinţă pe teme astronomice. Între orele 20,00 şi 22,30, dacă vremea va fi favorabilă, se vor face observaţii astronomice de noapte, pe Terasa muzeului. Sâmbătă, 28 septembrie, conferinţa va începe la ora 19.00, iar observaţiile sunt programate de la ora 20.30 până la ora 22.30.

Înfiinţat în 2013, Bucharest Science Festival se desfăşoară anual, în ultima săptămână din septembrie. De la ediţia a treia, Zilele Ştiinţei se organizează şi în alte localităţi din ţară. Anul acesta, pe lângă Galaţi, vor fi evenimente similare la Constanţa, Timişoara şi Adjud.

Articolul precedentŞapte jucători de la United Galaţi, la echipele naţionale de futsal
Articolul următorO reglare de conturi, oprită în ultima clipă de trupele speciale ale Poliției