Luni, 22 mai, a debutat „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” – ediția 2023, cu activități dedicate siguranței copiilor. Polițiștii de prevenire, alături de reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și voluntarii Organizației Tinerii și Viitorul, au desfășurat activități de informare a diverselor categorii de beneficiari aflate în locuri de petrecere a timpului liber din municipiul Galați.

Siguranța copiilor este un domeniu prioritar de acțiune pentru toate instituțiile și organizațiile, iar diversitatea situațiilor care pot prezenta un risc de victimizare reclamă un efort conjugat și sistematic atât din perspectiva prevenirii, cât și a combaterii.

Astfel, polițiștii au purtat discuții cu copiii și cu aparținătorii lor despre modalitatea potrivită de a interacționa cu persoanele necunoscute și despre importanța respectării regulilor de circulație. Totodată, au accentuat importanța comportamentului părinților și bunicilor, care constituie cea mai bună lecție de educație rutieră pentru copii.

Cu adolescenții aflați în zonele de relaxare polițiștii au vorbit despre anturaj, despre prevenirea agresiunilor de natură sexuală, despre consecințele consumului de substanțe interzise, dar și despre diversele forme de manifestare a traficului de persoane, oferindu-le tuturor materiale de informare adaptate caracteristicilor și intereselor.

Activitățile de informare și prevenire vor continua, ziua de marți fiind dedicată siguranței online.

Inițiată în 2006, ”Săptămâna Prevenirii Criminalității” a devenit o manifestare care favorizează apropierea instituției de comunitate și diseminarea mesajelor preventive către un număr cât mai mare de persoane, în scopul creșterii gradului de siguranță atât în plan individual, cât și la nivel comunitar.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentKovesi începe să simtă frica. Gușă acuză un derapaj grav: AMENINȚĂRI la adresa familiei sale – încercări eșuate de intimidare. Ce jocuri face binomul Coldea-Kovesi?
Articolul următorAtestat de competență profesională fals descoperit la frontieră