Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați Rutier efectuează cercetări privind un conducător al unui automarfar, care a prezentat la control un atestat de competență profesională fals total.

În data de 22 aprilie a.c., în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați Rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România, un cetățean ucrainian, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un autocamion și o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Ucraina.

La solicitarea polițiștilor de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați Rutier, bărbatul, în vârstă de 51 ani, a prezentat la control, pe lângă documentele personale și documentele de înmatriculare ale automarfarului, un certificat de competență profesională, cu însemnele autorităților din Ucraina, având datele și fotografia acestuia, care a ridicat suspiciuni cu privire la autenticitatea lui. În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră gălățeni au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals total.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedent„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” – ediția 2023 a debutat ieri și la Galați
Articolul următorMinor accidentat pe trecerea de pietoni în comuna Matca