România a câştigat mai mult de jumătate din medaliile unui campionat mondial.

Este vorba despre Campionatul Mondial de navomodele Clasa C – machete, desfăşurat recent la Galaţi. Concurenţii, proveniţi din 14 țări, au prezentat în total 210 machete de navomodele, care au fost expuse timp de o săptămână în holul central al Universităţii „Dunărea de Jos”.

Juriul celei de-a 19-a ediţii a competiţiei a acordat 70 de medalii, la diferite secţiuni şi subsecțiuni de concurs. Dintre acestea, România a obținut 42 de medalii – 10 de aur, 19 de argint și 13 de bronz. Singura subclasă la care ţara noastră nu a fost medaliată a fost C5, dominată de China.

Zece medalii pentru sportivii gălăţeni

În lotul României au fost prezenți și sportivi de la cele două cluburi de profil din Galați, CS Universitatea (seniori, patru sportivi medaliaţi), respectiv, Nauticus Models (juniori, trei medaliați), care au obținut zece medalii: trei de aur, şase de argint și una de bronz.

Daniel Ciosu, șeful secției de navomodele de la CSU Galați, a participat cu patru lucrări și a obținut trei medalii de aur și una de argint. Aurul a fost obţinut de trei machete obișnuite deja cu podiumul, „Bismarck” (Clasa C6), „Dreadnought” (C4B) și „Agassiz” (C4D), în timp ce argintul i-a revenit unei machete „lansate la apă” acum, „Tidewater Enable” (C4C).

Marian Harțan a obținut medalia de argint cu „Royal Caroline” (C3C), Adrian Postea a primit argintul pentru „Tudor Vladimirescu” (C2) , în timp ce Sorin Mavru a câștigat tot argint, cu „Bucovina” (C4B).

La juniori, gălățenii au obținut trei medalii, două de argint, prin Martin Orbu, cu „Yamato” (C6), și Alwin Ochiu, cu „Ship Sculpture” (C3D), respectiv, una de bronz, prin Alexandru Postea, cu „RNLB Ruby Arthur 2”.

Evenimentul, găzduit în premieră de România, s-a desfășurat sub egida Federației Internaționale Naviga. Organizatorii concursului, Federația Română de Navomodele, CS Universitatea Galați şi Universitatea „Dunărea de Jos”, au beneficiat de sprijinul Primăriei Galați și Şantierul Naval Damen Galați.

Articolul precedentS-a urcat la volan beat mort şi a ucis o femeie care mergea pe marginea drumului
Articolul următorOţelul n-a reuşit să câştige derbyul pentru promovare cu Gloria Buzău