Priorităţile judeţului Galaţi, în viziunea locuitorilor săi

Priorităţile judeţului Galaţi, în viziunea locuitorilor săi, sunt construcţia unui drum de legătură cu autostrada A2, a unui spital şi a unui aeroport.

Cele mai importante investiţii pe care gălăţenii şi le-ar dori în zonă sunt conectarea municipiului Galaţi la Autostrada A2 prin Drumul Expres DN 21 Brăila – Slobozia, construirea Spitalului Regional de Urgenţă şi construcţia aeroportului. Acesta este podiumul topului votat de gălăţenii care au răspuns campaniei de consultare publică „Alege priorităţile oraşului tău!”.

Campania este un demers prin care Banca Mondială, în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România şi cu Urbanize Hub, a încercat să stabilească o ierarhie a proiectelor de dezvoltare, din perspectiva importanţei acordate de cetăţeni.

Pe locurile următoare în dorinţele gălăţenilor se află: construcţia Drumului Expres DN 22B Galaţi – Brăila (Dig), extinderea şi modernizarea Portului Galaţi şi consolidarea şi amenajarea Falezei Dunării ca zonă de promenadă şi agrement. Alte priorităţi pentru Galaţi, în opinia locuitorilor judeţului, sunt: conectarea accesului la Vamă cu Drumul de Centură, lucrări de amenajare hidrotehnică a cursurilor de ape mici din judeţ, construcţia unui aquapark la Plaja „Dunărea” şi realizarea unei pieţe de gros cu specific vegetal la Tecuci.

Organizatorii consultării publice speră ca votul cetățenilor să fie util pentru dezvoltarea economică a zonelor României. E greu de crezut însă că autorităţile locale şi centrale vor ţine cont de această prioritizare.

Articolul precedentFocar de pestă porcină africană în comuna gălăţeană Bălășești
Articolul următorPelerinaje de Florii, în mai multe localități gălățene