Prins la volan aproape în comă alcoolică, a refuzat testarea la spital. Astfel, un gălățean de de 35 de ani s-a ales cu dosar penal pentru două fapte.

Pe 12 martie a.c., în jurul orei 22,55, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au oprit în trafic, pe D.J. 255C, un autoturism care avea o deplasare sinuoasă.

Polițiștii au constatat că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 35 de ani, din municipiul Galați. Cum acesta emana halenă alcoolică, l-au testat cu aparatul etilotest.  Valoarea înregistrată era uriașă, de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu alte cuvinte, șoferul era în pragul comei alcoolice, motiv pentru care nu reușise, dealtfel, să păstreze direcția.

În continuare, bărbatul a fost condus la un spital, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă aici a refuzat prelevarea de mostre biologice.

Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală atât pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, cât și pentru refuzul prelevării de mostre biologice.