Un bulgar a fost prins la graniță de polițiștii de frontieră gălățeni, în timp ce încerca să treacă prin punctul Galați rutier cu un autoturism cu certificatul ITP falsificat.

Cetăţeanul bulgar P.N., în vârstă de 32 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier – I.T.P.F. Iaşi. Bărbatul conducea un autoturism marca Audi, înmatriculat în Bulgaria.
La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezentat la control pentru autoturismul în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că documentul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice este fals.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentCetățean român, prins cu țigări de contrabandă ascunse în portieră
Articolul următorDoi bărbaţi din judeţ, prinşi la volan băuţi şi fără permis de conducere