Primele automate de vânzare a biletelor din Galaţi au fost montate în câteva dintre cele mai mari staţii de transport public local din oraş.

Potrivit datelor furnizate de municipalitate, automatele de bilete (TVM – ticket vending machine) pot fi văzute deocamdată în 16 staţii. Acestea sunt: Spitalul Judeţean, Ţiglina I, Ţiglina II, Neacşu, Prichindel, Agenţia CFR, Mazepa, Galeriile Mantu, Parc Eminescu, Direcţia Agricolă, Casa Roşie – 2, Galmopan, Piaţa Energiei, Maşniţă, Liceul 3. În total, vor fi montate 89 de automate de vânzare a titlurilor de călătorie şi de încărcare a cardurilor de transport.

De asemenea, au fost montate şi o parte din cele 102 panouri electronice care îi vor informa pe călători despre sosirea mijloacelor de transport în comun. Acestea sunt componente ale sistemului de e-ticketing (taxare automată a titlurilor de călătorie, de informare a pasagerilor şi de management al flotei), care va fi implementat în municipiul Galaţi. Conform proiectului vor fi instalate în staţii şi 140 de camere de luat vederi.

Autorităţile şi-ar dori ca noul sistem să funcţioneze din toamnă, moment din care biletele de transport local vor fi temporare, nu pe călătorie. Valoarea totală a proiectului este de 26,2 milioane de lei, din care fondurile nerambursabile reprezintă 23,9 milioane de lei.

Articolul precedentLiderii PSD le-au făcut noi promisiuni cetăţenilor Galaţiului
Articolul următorManageri portuari din Germania şi Elveţia, prezenţi la Galaţi