Manageri portuari din Germania şi Elveţia, prezenţi la Galaţi. Cei 11 manageri au participat la o întâlnire organizată de Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi şi Primăria Galaţi.

Scopul discuţiilor, desfăşurate joi, 4 iulie, la Galaţi, a fost identificarea de noi modalităţi de colaborare şi dezvoltare a unor lanţuri logistice între porturile situate coridorul de transport Rin-Dunăre.

„Întâlnirea a avut ca obiectiv principal identificarea sectoarelor de colaborarea între porturile interioare Karlsruhe, Rhein, Frankfurt, Stuttgart, Mannheim din Germania, portul Basel din Elveția și portul fluvio-maritim din Galați”, se precizează într-un comunicat de presă al APDM Galaţi.

Colaborare pentru accesarea de fonduri europene

Participanții la eveniment au promovat ideea participării bilaterale la accesarea fondurilor europene nerambursabile ale diferitelor Programe Europene în domenii, precum protejarea mediului, inovație, dezvoltarea aptitudinilor muncitorilor portuari prin programe de formare continuă, investiții pentru modernizare și dezvoltare a infrastructurii portuare, etc.

Printre altele, managerii europeni au putut afla mai multe inclusiv despre proiectul platformei multimodale din portul Galaţi. Acest proiect, în valoare de peste 89,87 milioane de euro, finanţat şi din fonduri europene, este cel mai important proiect de dezvoltare a infrastructurii de transport din regiunea noastră.

În cadrul întâlnirii, s-au vizitat porturile Mineralier, Docuri şi Bazinul Nou, unde li s-au prezentat oaspeţilor proiectele de investiții realizate. S-a discutat și despre investițiile viitoare pe care operatorii şi administrația portuară vor să le demareze. Scopul final al acestora este de a crește atractivitatea porturilor și de a le integra în noile fluxuri logistice.

Foto: Elsa Stavro

Articolul precedentPrimele automate de vânzare a biletelor din Galaţi au fost montate
Articolul următorPrimăria Galaţi se luptă cu gândacii şi şobolanii din sediu