Primarul municipiului Galați spune într-o postare pe rețelele de socializare că Guvernul trebuie să renunțe la politizarea campaniei de vaccinare și să țină cont de toți românii. Ionuț Pucheanu este nemulțumit de numărul redus de vaccinuri alocat Galațiului, în comparație cu alte județe. 

”Gălățenii nu trebuie să fie tratați precum cetățeni de mâna a doua, ci să aibă șanse egale cu toți ceilalți români care doresc să se vaccineze. Pandemia nu se tratează doar cu restricții care se răsfrâng tot timpul asupra oamenilor, ci este nevoie de soluții corecte pentru vaccinare. Sunt acum aproape 18.000 de gălățeni pe liste în așteptarea vaccinului anti-COVID, iar distribuirea dozelor pe județe se face în bătaie de joc. În fiecare zi în medie în municipiul Galați se vaccinează doar câteva zeci de persoane, deși capacitatea de vaccinare este de peste 2.000.
Spre exemplu, la Cluj au fost administrate deja 126.162 doze (17% raportat la numărul de locuitori), la Prahova 106.000 doze (13% raportat la numărul de locuitori), la Iași 113.771 doze (adică 12% raportat la numărul de locuitori), la Brașov 70.000 de doze (11% raportat la numărul de locuitori). Și asta în timp ce în județul Galați s-au distribuit și administrat până acum numai 45.000 de doze, adică 7% raportat la numărul de locuitori.

Mai mult, din cele 36 de cabinete de vaccinare amenajate de Primăria Galați, în prezent funcționează doar șapte cabinete din cauza dozelor insuficiente de vaccin alocate” spune primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedent186 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore
Articolul următorCulisele statului paralel, ora 18:00 – Tepro Iași, o altă privatizare eșuată în România post-decembristă