186 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultimele 24 de ore, de forțele de ordine angrenate în acţiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a  infectării cu virusul Sars Cov 2.

La data de 22 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, de pe raza județului Galați, dar și în mijloacele de transport în comun.

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, peste 2100 de persoane și 124 de societăți comerciale.

Totodată, polițiștii au controlat  215 locații (restaurante/terase, parcuri/locuri de joacă, etc), precum și 244 de mijloace de transport persoane.

Au fost aplicate 186 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 37.250 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19.

Intervențiile în sistem integrat vor continua și în perioada următoare, principalul obiectiv al acestora reprezentându-l siguranța cetățenilor.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentBilanț coronavirus 23 martie: 6.149 de cazuri noi și 174 de decese
Articolul următorPrimarul Galațiului nemulțumit de numărul mic de vaccinuri repartizate către Galați