Prețuri mari și ofertă mică la Festivalul Scrumbiei Dunărene din Galați. Gălățenii și oaspeții din alte locuri au avut de ales între scrumbie, borș de pește și ciorba specială de storceag, peşte de diferite feluri, dar şi pastramă, sarmale şi mici. 

Festivalul Scrumbiei de anul acesta a fost mult mai sărac în oferte. Un singur comerciant a încins grătarele pentru a prăji peşte sau alte preparate din carne. În lipsa concurenţei, preţurile au fost pe măsură. 12 lei suta de grame de scrumbie sau 12 lei porția de borș de pește, ori chiar 15 lei cea de storceag. Cu toate acestea, clienții nu au lipsit.
„Am pregătit 500 de kilograme de scrumbie. O facem pe grătar, aşa iese cel mai bine. Am pregătit şi alte bunătăţi, precum saramura, crap pe grătar, păstrăv”, ne-a spus Marinela Pisică, unul dintre bucătari.

Bucătar din Târgovişte să facă ciorbă de pește la malul Dunării

Chiar dacă evenimentul se numeşte “Festivalul Scrumbiei Dunărene”, vedeta zilei a fost ciorba. Valentin Pisică, bucătar şef venit de la Târgovişte, a pregătit două ceaune imense cu ciorbă de storceag şi borş de peşte. „Am pregătit un ceaun de 500 de kilograme de ciorbă de storceag. Este regina ciorbelor pentru că are ca ingredient principal peşte din specia sturionului. De asemenea, avem şi un ceaun de 400 de litri cu borş de peşte, unde am folosit diferite specii de peşte, legume şi leuştean proaspăt”, a declarat chef Valentin Pisică.

Unii dintre clienți veniseră chiar şi de la 400 de kilometri distanţă. „Am venit de la Dâmboviţa, special pentru festival. Am venit să mâncăm, pentru prima oară, ciorbă de storceag. A meritat şi drumul, şi aşteptarea”, a un cumpărător.
„Suntem din Focşani şi am venit pentru ciorba de storceag. Este minunată”, ne-a mai spus şi o doamnă care a stat minute bune la coadă pentru a-şi cumpăra o porţie.
Vremea un pic mai frumoasă decât în ultima perioadă a ținut cu clienții, așa că, în ciuda prețurilor cam usturătoare, mulți au venit măcar să guste pește de Florii.

Articolul precedentDepistat în trafic fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice
Articolul următor(UPDATE) Bebeluşul aruncat de mama sa în latrină a murit la spital