(UPDATE) Bebeluşul aruncat de mama sa în latrină a murit la spital

UPDATE. Bebelușul aruncat în latrină de mama lui, imediat după naștere, a murit la spital. Polițiștii au schimbat încadrarea juridică a faptei, iar mama este cercetată pentru pruncucidere. Femeia poate fi însă acuzată de omor calificat, dacă expertiza psihiatrică va atesta că avea discernământ.


Bebeluş din judeţul Galaţi, aruncat de mamă în latrină

Un bebeluş din judeţul Galaţi se află în stare gravă la Spitalul de Pediatrie, după ce a fost aruncat de mama sa într-o latrină. Incidentul s-a produs, în ziua de Florii, în comuna Băleni.

Poliţiştii au stabilit, după primele cercetări, că nou-născutul ar fi fost aruncat în latrină chiar de mama sa, o femeie de 33 de ani. Copilul, născut la termen, a fost salvat şi transportat la spital, unde este internat la Terapie Intensivă. „Un bărbat ne-a anunţat, prin 112, că a auzit scâncete de copil într-un wc din spatele locuinţei. La faţa locului s-au dus poliţiştii, un echipaj de pompieri şi o echipă SMURD. Copilul a fost resuscitat la faţa locului, apoi a fost dus la spital. Mama are 33 de ani şi se pare că ea l-a aruncat în latrină. S-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală a nou-născutului de către mamă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

„Pompierii din Târgu-Bujor au fost solicitați să intervină în localitatea Băleni, pentru extragerea unui bebeluș căzut în hazna. Pentru că placa de beton a fosei septice avea 4 metri pătrați, s-a efectuat o intrare prin lateral, cu ajutorul unui excavator. Prin această fereastră, pompierii au coborât cu ajutorul scării şi au reuşit să salveze bebelușul”, a precizat lt.col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Starea micuţului este critică şi, dacă va supravieţui, va fi dus într-un centru de plasament. Copilul mai are încă nouă fraţi, toţi aflaţi îngrija statului. „Mama mai are nouă copii, toţi sunt în sistem, în grija noastră. Copiii au fost luaţi de lângă mamă, motivul fiind neglijenţa”, a declarat directorul adjunct al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi, Ciprian Groza.

Articolul precedentPrețuri mari și ofertă mică la Festivalul Scrumbiei Dunărene din Galați
Articolul următorCampionatul European de box pentru juniori se va disputa la Galaţi