Prețul chiriilor în Galați îi afectează pe tineri. Exodul lor continuă către orașe mai mari, unde nivelul de trai este mai satisfăcător.

Trendul ascendent al chiriilor din țară se resimte și în Galați. În ultimii ani prețurile au crescut, acestea fiind resimțite în special de tineri. La o simplă căutare pe site-urile de specialitate putem găsi un exemplu elocvent al fenomenului. O garsonieră în zona A-urilor din Țiglina ajunge la 250 de Euro, pe când una într-un bloc nou din Mazepa sare de 300 de Euro.

Tinerii veniți din județ să studieze în Galați la Universitate sau la unul din licee se plâng de prețul chiriilor. Pentru a amortiza din prețul mare, studenții împart câteodată același imobil. O elevă la un liceu din Galați, ne-a declarat că față de primul an schimbarea de preț se resimte, acum, în anul 3 fiind chiar considerabilă. Aceasta nu consideră că va rămâne în oraș după terminarea liceului. Nicolae P., un tânăr IT-ist proaspăt mutat în București spune că unul din motivele pentru care a luat decizia de a schimba domiciliul au fost chiriile. Acesta a observat că pentru același tip de imobil, prețurile din Galați și cele din Capitală sunt asemănătoare. Acestea sunt doar două exemple despre cum prețul chiriilor îi influențează pe tineri când vine vorba de alegerea unei locuințe.

Fenomenul are rezonanță la nivel național. În Capitală, Primăria acordă ajutoare de chirie noilor veniți din provincie, pentru a mai amortiza din diferențele de preț la început.

Articolul precedentA 16-a ediţie a Festivalului „Leonard” începe sâmbătă
Articolul următorDoi șoferi turmentați au produs accidente soldate cu pagube materiale