Într-o postare făcută pe o rețea de socializare președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac afirmă că a fost pe șantierul Drumului Expres Brăila-Galați, unde a discutat cu reprezentanții constructorului și a văzut că „lucrurile se mișcă foarte bine”. Acesta a concluzionat că sunt mari șanse ca drumul să fie circulabil înainte de termenul prevăzut în contract, și anume aprilie 2024.

”Au fost demarate lucrările la podul peste râul Siret, cea mai importantă structură a primului drum expres de pe raza județului Brăila. În altă ordine de idei, în urmă cu două luni de zile, la Brăila, am semnat, alături de colegii mei, președinții consiliilor județene Galați, Ialomița și Călărași, contractul pentru studiul de fezabilitate pentru drumul TransRegio care va lega Galați și Brăila de Autostrada Soarelui.

Este un proiect la care am pus umărul patru județe, patru administrații care au înțeles că împreună suntem mai puternici. Am pus bazele celei mai mari asociații de dezvoltare intercomunitară din România și nu ne oprim aici!

Anul acesta, podul peste Dunăre, visul de decenii al brăilenilor, împlinit prin semnarea contractului în mandatul de premier al lui Mihai Tudose, colegul și prietenul meu, va fi gata! Se lucrează și la expertizele geotehnice pentru Aeroportul Internațional Galați-Brăila, un proiect al Consiliilor Județene Galați și Brăila” a spus Chiriac. 

Conform președintelui CJ Brăila, stadiul fizic al Drumului Expres Brăila-Galați este de 40%, iar dacă vremea va fi favorabilă și antreprenorul va menține ritmul de lucru, se poate lua în considerare darea în trafic a acestui obiectiv mai devreme de termenul contractual de finalizare din aprilie 2024.

”Au început lucrările la cea mai importantă structură a Drumului Expres Brăila-Galați, și anume podul peste Siret. Proiectul cuprinde următoarele structuri: viaductul de acces de pe malul drept (896, 42 ml); podul peste râul Siret (307,75 ml); viaductul de acces de pe malul stâng (447,91 ml); pasaj peste complexul de cale ferată (139,14 ml). Pentru acest tip de lucrare antreprenorul are cinci instalații de foraj mobilizate, urmând ca în perioada următoare să mărească numărul acestora cu încă două” a mai spus Chiriac.

Alte lucrări care se desfășoară în șantier:

– Se execută lucrări de terasamente la sensul giratoriu de la km 1+524;

– Se execută lucrări de așternere a stratului de formă, stratului inferior de fundație, dar și a stratului superior de fundație aferent sistemului rutier al girației de la km 1+524;

– Pe partea dreaptă a drumului între km 4+200 și km 5+100 se execută lucrări de așternere a stratului superior de fundație;

– Se execută lucrări de relocare a rețelelor de utilități publice.

Constructor – Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, cu o valoare a contractului de 371.416.131,09 lei, fără TVA, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Drumul Expres Brăila – Galați are o lungime de 10,767 km. Va avea două benzi de circulație pe fiecare sens, trei poduri, două viaducte și un pasaj. Pornește din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre și se încheie la intersecția cu DN2B, în zona Movileni”.

Articolul precedentColegiul Tehnic Feroviar din municipiul Bălți, Republica Moldova, s-a înfrățit cu Liceul Tehnologic „Carol I” din municipiul Galați
Articolul următorRareș Bogdan, mutare decisivă: scena politică, dinamitată! Se vor cere DEMISII și scoaterea PNL de sub influența “Statului”