În urma demersului întreprins de Asociația Obștească „Luceafărul Răutului” din orașul Florești, raioul Florești, Republica Moldova s-a încheiat de curând acordul de colaborare și înfrățire între Colegiul Tehnic Feroviar din municipiul Bălți, Republica Moldova şi Liceul Tehnologic „Carol I” din municipiul Galați, România.

Parteneriatul educaţional angajează motivaţional participanţii, aduce un suflu mereu înnoitor în ceea ce priveşte posibilităţile de colaborare, cooperare şi de cunoaştere reciprocă.

Activităţile propuse promovează capacitatea elevilor de a munci individual şi în echipă, iar stimularea creativităţii acestora în activităţi extracurriculare devine o prioritate a actului educativ în măsura în care se valorifică potenţialul neexploatat al copilului.

Investiţia emoţională şi angajarea profundă se manifestă ca un liant real care motivează coeziunea, interacţiunea entuziastă, pozitivă, constructivă, benefică tuturor, pentru prestigiul şi mândria apartenenţei la colectivul din care facem parte.

”Scopul proiectului pe lângă dezvoltarea unui mod de a gândi şi de a munci pentru cunoaşterea potenţialului creativ şi de implicare a colectivelor de elevi, a cadrelor didactice în parteneriat, în scopul promovării competenţelor, valorilor educaţionale şi a talentului, totodată va contribui la dezvoltarea cooperării şi colaborării între cadrelor didactice implicate în parteneriat în vederea schimbului de idei, de experienţe pozitive şi a prezentării muncii elevilor prin mediatizare și de asemenea va valorifica și promova tradițiile și obiceiurile care ne caracterizează ca neam românesc.

Acordul are drept scop cooperarea bilaterală în domeniul pregătirii, instruirii cadrelor didactice şi a elevilor prin iniţierea şi demararea programelor comune. Colaborarea de asemenea, vizează schimbul de experienţă între părţi în domeniul de organizare şi desfăşurare a meselor rotunde, întrunirilor, conferinţelor şi simpozioanelor tematice.” a declarat Liliana Leontiev, Președinta Asociației Obștești „Luceafărul Răutului” din orașul Florești, raionul Florești, Republica Moldova

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCelebrul musical „My Fair Lady” pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”
Articolul următorPreședintele CJ Brăila crede că sunt mari șanse ca Drumul Expres Brăila-Galați să fie circulabil înainte de termenul prevăzut în contract