Teatrul Dramatic „Fani Tardini” te invită sâmbătă și duminică, pe 13 și 14 mai 2023, la ora 19:00, la avanpremiera și premiera spectacolului MIORIȚA, inspirat din balada populară. Regia este semnată de Cristian Ban, iar dramaturgia – conf.univ.dr. Radu Horghidan.

Spectacolul este produs în cadrul PROIECT 9. TEATRU ROMÂNESC CONTEMPORAN, program artistic derulat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” în perioada 2021-2024. 

Produs în perioada martie 2023 – mai 2023, MIORIȚA spune, într-o altă cheie, o poveste de viață, posibilă și în ziua de astăzi. Desprinsă din existența pastorală, tema centrală se păstrează în spectacol, și în pofida dramei, spectatorii au parte de momente care le vor aduce zâmbete, create cu măiestrie de cei opt actori din distribuția aleasă de regizorul spectacolului, Cristian Ban.

Distribuția: Nică Bargan, Elena Emandi, Radu Horghidan, Oana Mogoș, Vlad Ajder, Elena Anghel, Mihaela Grosu, Mihai Păun.

„Miorița este un spectacol solar, despre natura umană, care, metaforic, provoacă spectatorul și în care încercăm să punem forța baladei, fără să dăm verdicte. E despre confruntarea noastră, a celor de azi, cu temele baladei care încă creează tensiuni în societatea noastră. Textul este scris pornind de la baladă și este rezultatul improvizațiilor actorilor care au contribuit într-o mare măsură la construirea spectacolului, dar cu toate acestea temele din balada populară sunt reprezentate puternic în spectacolul nostru. Miorița nu e o comedie, dar pot să asigur publicul că este un spectacol la care se va râde și acolo unde a fost loc să creăm situații comice, cu bun simț, nu m-am ferit de asta. Am râs foarte mult la repetiții, sunt trei oițe foarte simpatice interpretate de trei actrițe foarte bune și cui îi place comedia poate să vină măcar pentru oițe(râde!). Echipa artistică este una minunată, foarte dedicată, iar energia lor este ca un espresso scurt! Pentru mine este o mare plăcere să lucrez din nou cu o parte din actorii cu care am mai lucrat, iar de data aceasta, bucuria este dublată de faptul că în echipa acestui spectacol au intrat și actori foarte tineri și studenți, iar energia lor a fost un punct forte al acestui proiect.” spune Cristian Ban, regizorul spectacolului MIORIȚA.

 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentBătaie între eleve pe o stradă din municipiul Tecuci
Articolul următorEdiție explozivă Culisele Statului Paralel! Dezvăluiri incendiare despre căpușarea CE Oltenia: „PNL și PSD, deopotrivă vinovați”