Deși există mai mulți factori care contribuie la apariția obezității, cum ar fi regimul alimentar nesănătos și lipsa mișcării, și genetica poate influența, de asemenea, predispoziția unei persoane de a crește în greutate sau de a pierde kilogramele dobândite.

Unii oameni se nasc cu un metabolism mai lent, ceea ce înseamnă că ard mai puține calorii și stochează mai multe grăsime decât ceilalți. Asta înseamnă că nu reușesc să-și mențină greutatea sau să slăbească atunci când este cazul.

Un alt factor care poate contribui la apariția obezității ține de influența anumitor gene asupra apetitului și a poftelor alimentare. Leptina este hormonul care are rol important în reglarea greutății corporale. Persoanele care au tendința genetică de a fi rezistente la efectele acestui hormon simt nevoia să mănânce mai mult până ajung la senzația de sațietate, ceea ce în timp duce automat la creșterea în greutate.

Este important de menționat însă că genetica nu este singurul factor care determină obezitatea. Factorii de mediu și comportamentali, cum ar fi obiceiurile alimentare proaste și un stil de viață sedentar, joacă, de asemenea, un rol semnificativ. De exemplu, consumul unei diete bogate în alimente procesate și zahăr poate duce la creșterea în greutate, în timp ce activitatea fizică și menținerea unei diete sănătoase poate ajuta la prevenirea obezității. Înțelegând rolul pe care genetica îl joacă în obezitate, oamenii pot face alegeri mai bune cu privire la sănătatea lor și pot întreprinde demersuri pentru a o preveni.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentSpectacolele programate la sfârșitul acestei săptămâni la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”
Articolul următorSondaj: 69% dintre consumatorii la nivel global şi-au redus cheltuielile neesenţiale din cauza scumpirilor