Pe o vreme neprielnică, cu doar 16 grade C, ploaie și vânt, poștașii gălățeni au participat în această dimineață, în Grădina Publică,  la cea de-a 39-a ediție a Marșului Factorilor Poștali, competiție profesional-sportivă anuală de anvergură națională. Potrivit directorului Oficiului Județean de Poștă Galați, Angela Nadă, anul acesta s-au înscris în competiție nu mai puțin de 170 de salariați şi susținătorii lor, purtând cocarde tricolore sau fiind îmbrăcați în culorile drapelului României, câştigătorii fiind răsplătiţi cu diplome şi medalii.

„Aleargă factori poștali din toate subunitățile poștale ale județului Galați. Ei sunt bine pregătiți pentru că asta fac zilnic, sunt unii care fac și câte 10-12 kilometri pe zi, în cursa lor de distribuire. Nu este doar o competiție, ci și o ocazie de a interacționa unii cu alții, de a socializa, de a ne cunoaște mai bine și de a ne distra împreună. Cei care iau locul I la fete și locul I la băieți merg la competiția națională, care anul acesta se desfășoară la Alba Iulia, pe 14 iulie, având în vedere că este an centenar”, a declarat Angela Nadă, directoarea Oficiului Județean de Poștă Galați, care a marcat momentul îmbrăcându-se în costum popular.

Marșul Factorilor Poștali a fost urmat de o competiție care se organizează doar la Galați, destinată copiilor angajaților Poștei. „În fiecare an vin și aleargă și ei. Primesc diplome, bomboane, baloane. Sunt foarte încântați. Sunt copii ai colegilor noștri care au chiar și cinci-șase diplome în colecție”, a adăugat directoarea Oficiului Județean de Poștă Galați.

Articolul precedentDouă femei, lovite de maşini pe trecerea de pietoni
Articolul următorGalaţiul are zece gimnazişti de 10