Judeţul Galați are zece gimnaziști cu media 10.00, în urma soluţionării contestațiilor la examenele din cadrul Evaluării Naționale. Cel de-al zecelea adolescent care a obținut nota maximă la primul său examen este Ioana Harabagiu, elevă a Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, căreia, în urma contestaţiei, i s-a mărit nota la matematică de la 9.90 la 10.00.

În partea de jos a ierarhiei, patru elevi din judeţ au fost declaraţi promovaţi la Evaluarea Naţională, în urma soluţionării contestaţiilor, potrivit datelor de pe site-ul evaluare.edu.ro.

La nivelul întregului judeţ, conform Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Galați, 664 de note au fost mărite, 219 au fost micşorate, iar 35 au rămas nemodificate, procentajul final de promovare ajungând la 83,63%, cu 0,11 puncte procentuale mai mult decât înainte de contestaţii.

La proba de limba și literatura română, s-au depus 507 contestații, în urma cărora 404 note au fost mărite, 89 au fost micșorate și 14 au rămas nemodificate. Procentajul de promovare la această probă a crescut, la nivelul județului Galați, de la 91,8 la 92,13%. La matematică, au fost înregistrate 411 contestații, în urma cărora 260 de note au fost mărite, 130 au fost micșorate și 21 au rămas nemodificate. Procentajul de promovare la matematică a crescut, în Galați, de la 71,55 la 72,16%.

Cei zece elevi care au reuşit să promoveze Evaluarea Naţională cu medie maximă sunt: Daria Hărăbor, Vlad Radu şi Denisa Şmil (Şcoala Nr. 29), Adrian Ciobotaru, Alexia Gheorghe și Ioana Harabagiu (Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”), Iulian Alexa (Colegiul Naţional „Spiru Haret” Tecuci), Denisa Comănescu (Şcoala Nr. 2), Andrei Aurică (Şcoala Nr. 42) şi Anamaria Vieru (Şcoala Nr. 7).

În judeţul Galaţi, s-au înscris la Evaluarea Naţională 3.766 de candidaţi, dintre care au susţinut proba la limba şi literatura română 3.614, iar la cea de matematică au fost prezenţi 3.611 elevi.

Articolul precedentPoştaşii gălăţeni nu s-au speriat de vremea rea
Articolul următorDoi candidaţi pentru şefia Transurb, dar nu există CA funcţional care să-i aleagă