În weekendul trecut, poliţiştii rutieri gălăţeni au ieşit la „împuşcat” şoferi care nu respectă legea. Radarele poliţiei rutiere, îndeosebi cele de tip „pistol”, au avut foarte mult de lucru pe drumurile din Galaţi.

Peste 370 de şoferi au fost sancţionaţi pentru depăşirea limitei de viteză. Lipsa centurilor de siguranţă şi folosirea telefonului la volan rămân şi ele în topul motivelor de primit amenzi.

Radarele au surprins un număr extrem de mare de şoferi care depăşeau limita de viteză, atât în oraş, cât şi, mai ales, la ieşirile din municipiu, unde şoferii calcă mai tare pedala de acceleraţie.

În weekend, radarele, inclusiv cele portabile, au făcut victime pe bandă, numărul conducătorilor auto care au apăsat la refuz acceleraţia ajungând la aproape 400. 225 de amendaţi au „uitat” să îşi cupleze centurile de siguranţă. Au fost prinşi şi 47 de inconştienţi care combinau periculos şoferia cu butonatul telefoanelor mobile, fiind mai atenţi la ecran decât la trafic. În 14 situaţii, poliţiştii au dat amenzi pentru neacordare de prioritate, iar în 11, pentru depăşiri neregulamentare.

Valoarea totală a celor aproape 1.100 de amenzi aplicate în traficul gălăţean în decurs de o săptămână a depăşit suma de 300.000 de lei.

Cu alcool la volan şi fără permis de conducere

65 de şoferi amendaţi au fost nevoiţi să prea şi permisele de conducere, acestea fiindu-le suspendate pe perioade cuprinse între o lună şi trei luni, în timp ce 43, îndeosebi cei prinşi fără documente asupra lor, au renunţat, temporar, la certificatele de înmatriculare.

Două situaţii extrem de greu de combătut şi frecvent întâlnite în traficul gălăţean, condusul fără permis, cu permisul suspendat ori sub influenţa alcoolului, se regăsesc şi în statisticile  săptămânii trecute. Cinci şoferi au fost depistaţi băuţi de poliţiştii rutieri, patru dintre aceştia fiind amendaţi, iar unul, acuzat penal. Un gălăţean de 47 de ani, care ar fi trebuit să stea departe de volan până pe 19 ianuarie 2019, fiindu-i suspendat permisul pentru o abatere gravă, este şi el cercetat penal pentru că a fost prins conducând maşina pe bulevardul Galaţi.

Articolul precedentUn accident a blocat ieri traficul pe un drum judeţean
Articolul următorMioriţa de Iveşti: un cioban l-a omorât pe altul cu o bâtă