Poliţiştii au făcut raiduri în trenuri şi la centrele de vânzare fier vechi.  Controalele s-au finalizat cu aplicarea a 24 de sancțiuni contravenționale. 

Pe 13 şi 14 noiembrie 2019, polițiștii gălățeni de la Transporturi, ordine publică, rutieră și investigarea criminalității economice au participat la o acțiune organizată la nivel european, intitulată ”Rail Action Day” – 24 Blue”. Scopul acesteia a fost protejarea cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice.

Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică. Aceste furturi afectează transportul feroviar, telecomunicațiile, aprovizionarea cu electricitate, petrol și gaze naturale, transport și depozitare carburant.

S-a verificat şi legalitatea transportului/depozitării mărfurilor periculoase. Au fost controlate staţii și triaje feroviare,  trenuri de persoane și marfă, precum și în centrele de colectare materiale feroase și neferoase.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate 127 de persoane. Au fost verificate 12 stații și triaje feroviare, 25 de trenuri de persoane și 5 trenuri de marfă, precum și 26 de puncte de colectare deșeuri metalice.

Controalele s-au finalizat cu aplicarea a 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 36.000 de lei. Au fost confiscate 82 kg de plumb.

La acțiune au participat și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați și Serviciul de Imigrări al Județului Galați.

Articolul precedentEchipamente medicale noi la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor
Articolul următorLebădă găsită moartă pe un canal de către un pescar