Peste 80 de elevi gălăţeni medaliaţi la olimpiade vor fi premiaţi de Inspectoratul Şcolar

Ceremonia se va desfăşura vineri, 5 octombrie, de la ora 10.00, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard"

Peste 80 de elevi gălăţeni medaliaţi la olimpiade vor fi premiaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), vineri, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei.

Cei 88 de elevi care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele naţionale şi 85 de profesori care i-au pregătit pentru aceste performanţe vor fi răsplătiţi la „Gala Excelenţei în Educaţie – 100 pentru Galaţi”. Ceremonia se va desfăşura vineri, de la ora 10.00, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „N. Leonard”.

Conform ISJ, se vor acorda 173 de diplome de excelenţă, medalii şi mici daruri. Cele mai multe diplome vor fi primite de către elevii şi profesorii Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”, care au câştigat 21 de premii şi menţiuni la fazele naţionale ale olimpiadelor.

Pe locul al doilea în judeţ se situează Şcoala Nr. 29 din Galaţi, care va fi recompensată cu nouă diplome. Pe locul al treilea se clasează Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, cu opt distincţii. La mică distanţă de podium se află Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Andrei” – şase distincţii, Colegiul Naţional „Costache Negri” – cinci, Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” şi Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” – câte patru.

Câte trei diplome de excelenţă vor primi Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Tecuci, Colegiul Tehnic „Paul Dimo” şi Liceul Tehnologic „Elena Caragiani” din Tecuci. Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi Colegiul de Agricultură şi Economie din Tecuci se mândresc cu câte două distincţii la fazele pe ţară ale olimpiadelor. Câte un singur premiu naţional au în palmares Liceul Tehnologic din Corod, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul de Alimentaţie şi Turism „D. Moţoc”, Şcoala Nr. 5, Şcoala Nr. 11, Şcoala Nr. 12 şi Şcolile „D. Sturdza” şi „Gh. Petraşcu” din Tecuci. La festivitate vor fi prezenţi şi cei 12 jucători de rugby tag de la Şcoala Nr. 1 din Munteni, care au câştigat anul acesta, pentru a doua oară consecutiv, locul 1 în ţară.

Articolul precedentSe pot face abonamente pentru parcările pe care nu le avem
Articolul următorCele mai profitabile companii gălăţene au fost premiate