Peste 50.000 de doze de vaccin antigripal vin la Galaţi. În total, pentru întreaga ţară s-au achiziţionat 1.500.000 de doze. 

Persoanele din grupele de populaţie cu risc crescut de infectare vor beneficia de vaccinare antigripală gratuită. La nivel de ţară vor fi distribuite 1.500.000 de doze de vaccin antigripal achiziţionate de Ministerul Sănătăţii (MS).

„Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sănătăţii şi recomandărilor organismelor internaţionale în domeniu”, au transmis reprezentanţii ministerului, într-un comunicat de presă.

Gripa apare mai ales în lunile de iarnă

În Europa, gripa, o infecţie respiratorie transmisibilă, cauzată de virusul gripal, apare cu regularitate în epidemii anuale, în lunile de iarnă. Nu toţi cei care s-au infectat cu virusul gripal se îmbolnăvesc, dar cei care o fac acuză febră, tuse, dureri în gât, dureri musculare şi articulare, dureri de cap, stare de rău, oboseală.

Campania naţională de imunizare în vederea sezonului rece urmează să înceapă. Anul acesta, s-au achiţionat cu circa 200.000 de doze de vaccin antigripal mai mult decât în 2018. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, către judeţul Galaţi urmează să fie distribuite puţin peste 50.000 de doze de vaccin.

Campania de vaccinare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi prin unităţile sanitare cu paturi. Scopul este diminuarea îmbolnăvirilor cu gripa de sezon. Primele 50.000 de doze de vaccin au ajuns deja în România şi sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical. Din a doua jumătate a lunii octombrie, vor fi distribuite şi celelalte doze de vaccin, astfel încât să înceapă şi vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

„Ministerul Sănătăţii a aprobat pentru judeţul Galaţi un număr de 50.520 de doze de vaccin antigripal. O parte dintre acestea vor fi trimise pentru imunizarea personalului la risc din MAI, MApN şi SRI, iar restul de 49.957 de doze vor rămâne la DSP Galaţi, de unde vor fi distribuite către cabinetele medicale de familie”, a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

 

Articolul precedentPeste 150 de cazuri de amigdalită bacteriană la Galați
Articolul următorUn nou accident grav la intersecţia periculoasă din Şendreni