În weekendul trecut, cinci persoane au fost prinse la volan în stare de ebrietate sau fără permis. Unul dintre contravenienţi a fost depistat circulând cu 130km/h, deşi băuse. 

 

În seara zilei de 5 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe strada Portului, un autoturism condus de un bărbat de 51 ani.

Întrucât, la testarea cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o valoare de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii i-au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Contravenient beat şi vitezoman

Pe 6 octombrie a.c., în jurul orei 19,00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe D.N. 25, în afara localității Tudor Vladimirescu, un autoturism condus de un bărbat de 30 ani, care circula cu viteza de 130 km/h.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii i-au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Altă zi, alţi conducători auto sub influenţa alcoolului

Pe 7 octombrie a.c., polițiștii gălățeni au depistat doi bărbați aflați la volanul autoturismului, sub influența alcoolului.

Primul dintre aceștia a fost depistat în jurul orei 11,00, pe D.E. 581, în interiorul comunei Munteni. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de-al doilea, un tânăr de 28 ani, din municipiul Galați, a condus autoturismul pe strada Feroviarilor din localitate. În cazul lui, testarea alcoolscop a relevat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La doar 10 minute după miezul nopţii, un alt contravenient a fost descoperit, tot în Galaţi. Polițiștii Biroului Rutier Galați au depistat, pe strada 1 Decembrie 1918 din localitate, un bărbat din comuna Grivița care, la testarea alcoolscop, a prezentat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu ocazia controlului documentelor, polițiștii au constatat de asemenea, că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce.

În aceste cauze, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, în cea din urmă și pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Articolul precedentPeste 80.000 de gălăţeni au votat „Da” la referendumul pentru revizuirea Constituţiei
Articolul următorOmagiu pentru singurul actor care a participat la toate cele 30 de ediţii ale festivalului de teatru de la Galaţi