Omagiu pentru singurul actor care a participat la toate cele 30 de ediţii ale festivalului de teatru de la Galaţi

Gheorghe V. Gheorghe a fost aplaudat la scenă deschisă pentru 56 de ani în trupa Teatrului Dramatic

Singurul actor care a participat la toate cele 30 de ediţii ale festivalului de teatru de la Galaţi a fost omagiat, duminică, pe scena Galei Naţionale a Comediei de anul acesta.

În vârstă de 88 de ani, Gheorghe V. Gheorghe – actor, regizor, scriitor şi profesor – a fost aplaudat la scenă deschisă pentru 63 de ani de carieră în teatru, dintre care 56 de ani s-a aflat în trupa Teatrului Dramatic din Galaţi.

Colegii, familia şi prietenii s-au aflat, duminică, alături de Gheorghe V. Gheorghe, aducându-i un binemeritat omagiu, în Sala Studio a Teatrului „Fani Tardini”. „Laudatio” i-a aparţinut criticului de artă Doina Papp, selecţionerul de anul acesta al pieselor din cadrul festivalului.

Evenimentul aniversar a fost inclus în calendarul Galei Naţionale a Comediei, iniţiativa aparţinându-i directorului Teatrului Dramatic, Florin Toma. Acesta a subliniat faptul că Gheorghe V. Gheorghe este singurul actor care a participat la toate cele 30 de ediţii ale Festivalului Naţional de Comedie de la Galaţi.

Născut la Ploieşti, pe 21 septembrie 1930, Gheorghe V. Gheorghe a absolvit facultatea de teatru la Bucureşti. A debutat în 1955, la Teatrul din Oradea, iar la Teatrul Dramatic din Galaţi a ajuns pe 6 octombrie 1962, fiind distribuit în piesa „Mielul turbat”, de Aurel Baranga. De-a lungul carierei, a fost ofertat de mai toate teatrele bucureştene, dar a preferat să rămână la Galaţi.

Articolul precedentPericol pe şosele: conducea cu 130 km/h, în stare de ebrietate
Articolul următorHoţii de fier au lăsat fără pene statuia hatmanului Mazepa din Parcul Libertăţii