Pe 15 septembrie, grupul ArcelorMittal va încheia tranzacţia de cumpărare a oţelăriei Ilva din Taranto şi, în consecinţă, trebuie să vândă combinatul siderurgic pe care îl deţine la Galaţi.

Ministrul italian al Industriei, Luigi Di Maio, a declarat, joi, că licitaţia pentru vânzarea Ilva către ArcelorMittal a fost ilegală, însă nu din vina ArcelorMittal, astfel că tranzacţia îşi va urma cursul, a transmis agenţia Reuters. Preluarea Ilva urma să aibă loc pe 1 iulie, dar Di Maio a solicitat amânarea tranzacţiei până pe 15 septembrie, pentru a investiga licitaţia, realizată de guvernul precedent.

Di Maio a precizat că ArcelorMittal a câştigat licitaţia pentru cel mai mare combinat siderurgic din Europa fără ca firmele rivale să aibă posibilitatea să îşi îmbunătăţească ofertele iniţiale. El a mai spus că precedentul guvern este responsabil pentru licitaţia ilegală şi nu ArcelorMittal, care a acţionat cu bună credinţă. Ministrul Industriei a confirmat că data-limită de 15 septembrie pentru vânzarea Ilva către ArcelorMittal rămâne valabilă.

ArcelorMittal a oferit 1,8 miliarde de euro pentru Ilva şi a acceptat să rezolve problemele cu care se confruntă oţelăria, investind masiv în modernizare şi tehnologii ecologice. Comisia Europeană a aprobat tranzacţia, dar a condiţionat-o de vânzarea unor active ale ArcelorMittal, printre care şi combinatul siderurgic de la Galaţi.

Articolul precedentOțelul Galați a început noul sezon al Ligii a III-a cu o victorie
Articolul următorSezonul de futsal începe cu Supercupa, pe care şi-o dispută Galaţiul şi Timişoara