Politia rutiera

Patru șoferi, surprinși băuți la volan în weekendul trecut. Polițiștii din județul Galați i-au depistat la controale de rutină sau după incidente rutiere. 

Primul a fost surprins, pe 25 ianuarie, în jurul orei 23,50, de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor, în trafic, pe D.J. 242B. După ce l-au testat alcoolscopic, au constatat că bărbatul are 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ziua următoare, un bărbat de 31 ani, din municipiul Galați a fost depistat de polițiștii rutieri conducând autoturismul pe strada Regiment 11 Siret, din localitate, valoarea înregistrată de aparatul etilotest cu ocazia testării acestuia, fiind 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot polițiști ai Poliției Orașului Târgu Bujor au depistat, și pe 27 ianuarie, un bărbat conducând autoturismul, sub influența alcoolului. Acesta a circulat pe D.J. 242B, în localitatea Băneasa, testarea alcoolscopică relevând o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de-al patrulea conducător auto care s-a urcat la volan după ce a consumat alcool, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Galați, după un incident pe care l-a provocat în trafic, pe 28 ianuarie, în jurul orei 02,40.

Astfel, circulând pe strada Brăilei din Galați, bărbatul de 37 ani, din municipiul Brăia, nu a respectat distanța corespunzătoare în mers și a lovit un autoturism care staționa regulamentar, impactul soldându-se doar cu pagube materiale. În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei patru șoferi au fost conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei, polițiștii întocmind dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Articolul precedentS-a urcat la volan fără permis, a provocat un accident și a fugit
Articolul următorSitul arheologic Tirighina-Barboşi va beneficia de finanțare europeană