Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au dispus, pe 25 septembrie, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Anghel Nick Robert, Diaconu Marcel – Romeo, Mihăilă Aurel şi Negruț Serafim.

Aceştia sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de cumpărare și deţinere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu, de efectuare neautorizată de operaţiuni cu produse susceptibile de a produce efecte psihoactive şi de efectuare neautorizată de operaţiuni cu produse susceptibile de a produce efecte psihoactive în formă continuată.

Gruparea funcţionează din mai anul acesta 

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna mai 2018, pe raza municipiului Galaţi a acţionat o grupare infracţională. Aceasta avea scopul de a obţine importante sume de bani din activităţi de vânzare de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive,  comercializate la preţul de 10 lei pentru o doză cu circa 0,2 grame de substanţă.
Membrii grupării au fost depistați în numeroase rânduri pe raza municipiului Galați cu importante cantități de substanțe psihoactive. Substanţele erau destinate comercializării, în unele situații aceasta făcându-se împreună cu diverşi consumatori pe care îi aprovizionau.

Percheziţii domiciliare în municipiul Galaţi

Pe 25 septembrie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Galaţi.

Cu această ocazie, a fost găsită şi ridicată cantitatea de 1,5 kg. de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Au mai fost ridicate cântare electronice şi pliculeţe autosigilante folosite în activitatea de comercializare a substanţelor, precum şi sume de bani de peste 6.000 de lei şi 300 de euro.

Inculpaţii au fost arestanţi preventiv 

Pe 26 septembrie, Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.
Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Articolul precedentUn nou focar de pestă porcină confirmat în apropierea Galaţiului
Articolul următorBere, cârnaţi şi muzică, până duminică la Oktoberfest Galaţi