Oţelul Galaţi, pas greşit în lupta pentru promovare

SC Oţelul Galaţi a făcut un pas greşit în lupta pentru promovare, după numai două etape din returul Seriei I a Ligii a III-a de fotbal.

Întâlnind, în deplasare, formaţia de pe ultimul loc al clasamentului, Sănătatea Darabani, fotbaliştii Oţelului au reuşit, cu greu, să obţină un punct. În meciul de sâmbătă după-amiază, gazdele au deschis scorul în minutul 21. De atunci şi până la final, gălăţenii au alergat după egalare, pe care au reuşit să o obţină abia în minutul 86, în urma unui şut al lui Neagu, care a ajuns în poartă după ce a fost deviat de un fundaş advers. De-a lungul celor 90 de minute, acţiunile importante şi fazele de gol ale oaspeţilor au putut fi numărate pe degete, semn că nu ghinionul le-a fost gălăţenilor adversarul principal.

Antrenorul Alin Pînzaru a folosit în acest joc următoarea formulă de echipă: Iliescu – Vasile, Gîță (46 Crihană), Ghiocel, David (75 Chiriac) – Moglan, Cristea – Munteanu (46 Iorga), Țicămucă, Neagu – Antohi (68 Stoian).

În ciuda numeroaselor avertismente ale suporterilor, care au semnalat că jocul echipei nu merge aşa cum ar trebui, conducerea echipei „s-a ascuns” la umbra succeselor la zero obţinute în cantonamentul din Spania. N-a luat nimeni în calcul că adversarele din turneul iberic au fost în general echipe de amatori sau de juniori.

Nici evoluţia slabă din jocurile disputate după revenirea în ţară (2-2 cu Metalul Buzău şi 1-3 cu Unirea Slobozia) n-a alarmat conducerea. Şi nici succesul chinuit (1-0 cu CSM Pașcani) din prima runda a returului, cu un gol înscris pe final, după o pasă de la adversar, n-a contat, astfel că atitudinea optimistă nu i-a părăsit pe gălăţeni.

Să vedem ce se va întîmpla după acest semieşec, care practic îi scoate pe cei de la Oţelul din cursa pentru promovare. Cu cinci puncte mai puţin decât liderul Gloria Buzău şi meci direct pe terenul advers, şansele gălăţenilor de a ajunge în Liga a II-a ţin de domeniul fanteziei.

În următoarea etapă, cea cu numărul 18, SC Oțelul Galați va juca pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra Neamţ. Partida se va disputa sâmbătă, 16 martie, cu începere de la ora 15:00.

Articolul precedentBălţile folosite de pescarii gălăţeni au început să fie populate cu peşte
Articolul următorCongresul internaţional al matematicienilor români, la Galaţi