Bălţile folosite de pescarii gălăţeni au început să fie populate cu peşte

Bălţile folosite de pescarii gălăţeni au început să fie populate cu peşte, de către Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS). Reprezentanţii AJVPS au aruncat în balta Cătuşa, în cursul zilei de sâmbătă, circa o tonă de crap. Exemplarele eliberate în apropiere de Movileni au între 1,5 şi 3 kilograme fiecare.

La începutul lunii martie, a fost populat cu peşte, pentru prima dată, Canalul Magistral Lunca, cunoscut de pescari sub denumirea de Canalul Călugăru. Peste o tonă de peşte, caras şi crap, a ajuns în apa canalului. „Este prima populare de acest gen care s-a făcut pe Canalul Lunca. Am luat decizia pentru că am constatat că nu mai era peşte şi acest canal este unul dintre puţinele locuri din oraş unde pescarii pot veni să se destindă”, a declarat directorul AJVPS Galaţi, Adrian Alexandru. Canalul Lunca are o lungime de aproape 20 de kilometri şi este alimentat din Dunăre.

În perioada imediat următoare, urmează să se aducă peşte şi la Zătun. Conform surselor noastre, este vorba despre o tonă de crap şi două tone de caras. La Zătun nu a mai fost populată balta de la redeschiderea din 2016, astfel că densitatea de peşte lasă de dorit.

Articolul precedentSpaţiile verzi din Galaţi vor fi îngrijite pe bază de voluntariat
Articolul următorOţelul Galaţi, pas greşit în lupta pentru promovare