O şcoală şi trei licee din Galaţi şi-au suspendat cursurile, din cauza lipsei încălzirii

Colegiul "Traian Vuia", Liceul CFR şi Şcoala Nr. 17 şi-au anunţat elevii să rămână acasă luni şi marţi

UPDATE. Şi Liceul „Sf. Maria” a anunţat suspendarea cursurilor.
–––––––––––––––––––––––––––––––––
O şcoală generală şi două licee din municipiul Galaţi şi-au suspendat cursurile, din cauza lipsei încălzirii. În alte zece instituţii de învăţământ, elevii şi profesorii tremură de frig, iar orele de curs au fost scurtate.

Deşi toate şcolile au centrale termice, acestea nu pot fi folosite, deoarece lucrările comandate de Primărie privind instalarea de surse de încălzire au început târziu, iar unităţile de învăţământ încă aşteaptă autorizaţiile pentru racordarea la reţeaua de gaze.

În aceste condiţii, două licee, Colegiul „Traian Vuia” şi Liceul CFR, precum şi Şcoala Nr. 17 şi-au suspendat cursurile şi şi-au anunţat elevii să rămână acasă luni şi marţi.

Autorităţile locale susţin că problema va fi rezolvată în următoarele zile. „Sunt trei unităţi care au decis să suspende cursurile, până când se dă drumul la încălzire. După ce se montează echipamentele, trebuie să se facă probe timp de 48 de ore. Erau 17 unităţi în această situaţie, patru au fost rezolvate, au rămas 13, dintre care ni s-a spus că şase vor fi încălzite până mâine, cel târziu”, a anunţat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Unităţile şcolare rămase fără căldură au fost debranşate de la reţeaua urbană de termoficare după ce Primăria a anunţat închiderea sistemului centralizat, din cauza pierderilor şi a cheltuielilor de întreţinere uriaşe. Deoarece municipalitatea a alocat cu întârziere fonduri pentru achiziţionarea şi montarea de centrale termice, 13 şcoli din Galaţi nu au obţinut încă avizele pentru conectarea la reţeaua de gaze.

Articolul precedentPrimăria face anchete sociale pentru a-i ajuta pe gălăţenii care vor rămâne în frig
Articolul următorPietoni accidentaţi în timp ce traversau strada