O nouă mașină, dotată special pentru intervenții pirotehnice a intrat în dotarea ISU Galați.

Un autovehicul cu dotări speciale a fost oferit către ISU. Acesta este echipat pentru transportul muniţiei, și dispune de toate accesoriile necesare pentru a realiza intervenții pirotehnice. Investiția de 268.000 de lei a fost făcută din bugetul Consiliului Județean.

Bena autospecialei este căptuşită la interior cu panouri din oţel, iar între benă și șasiu există blindaj de oțel. Autospeciala este dotată  cu un troliu, care are o capacitate de ridicare de minimum 500 de kg. Echipajul a fost dotat cu veste şi căşti de protecţie balistică, pătură antischijă, lanterne cu utilizare în mediul gazos şi combinezoane speciale pentru intervenţie.  Vechea autospecială  era fabricată în 1976 şi a intrat în dotarea ISU Galaţi în 1994, fiind donată de către statul german.

“Vechea maşină cu care se transporta materialul explozibil a fost fabricată acum aproape jumătate de secol. De aceea, am decis să venim în sprijinul specialiştilor de la ISU Galaţi şi am achiziţionat din fonduri proprii o autospecială pentru transportul proiectilelor neexplodate către zona de detonare. Autovehiculul are toate dotările de care este nevoie pentru realizarea misiunilor de acest gen, iar echipajul este dotat cu toate accesoriile necesare pentru desfăşurarea intervenţiilor în condiţii de siguranţă. Mai mult, noua autospecială poate fi folosită şi pentru alt gen de misiuni, cum ar fi distrugerea podurilor de gheaţă sau tractarea unui vehicul şenilat”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Articolul precedentIJJ Galați – Scandal aplanat de jandarmi
Articolul următorRomânia se apropie de 100.000 de infectări