Scandal aplanat de jandarmi

Doi bărbaţi din Galaţi au fost sancţionaţi de către jandarmi pentru injurii şi împiedicarea oamenilor legii de a lua măsurile legale. Scandalul a pornit de la sesizarea făcută de o prietenă care a anunţat la 112 că amicul său prezintă simptome specifice COVID-19. Bărbatul a refuzat să fie preluat de către ambulanţă.

În jurul orei 11:30, jandarmii aflaţi în patrulare pe raza Secţiei 3 poliţie Galaţi au fost solicitaţi prin apel 112 în sprijinul unui echipaj medical de ambulanţă, care a fost ameninţat cu acte de violenţă de către doi bărbaţi.

La faţa locului jandarmii au aplanat conflictul şi din verificările făcute a rezultat faptul că în această dimineaţă o persoană a sesizat la 112 că un prieten al său prezintă simptome specifice COVID-19. În momentul în care a ajuns echipajul medical, bărbatul, în vârstă de 25 ani, a devenit recalcitrant şi a refuzat să îi însoţească către Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Pentru a preveni escaladarea situaţiei au fost chemaţi jandarmii, iar la vederea oamenilor legii bărbatul a fugit în apartament şi s-a închis în casă. Jandarmii au mers să discute cu bărbatul în cauză, însă au fost împiedicaţi de un prieten al acestuia. Prietenul, un bărbat în vârstă de 33 ani, a fost avertizat de către jandarmi că în cazul în care nu încetează cu ameninţările şi injuriile la adresa forţelor de ordine vor fi luate măsuri legale împotriva acestuia. Cel în cauză nu a ţinut cont de recomandarea jandarmilor şi a încercat să îi împingă, motiv pentru care a fost condus, forţat, la sediul secţiei de poliţie unde a i-a fost aplicată o amendă în valoare de 3.000 lei pentru „împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat.”

La rândul său, bărbatul pentru care a fost solicitat echipajul medical a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru proferarea de injurii şi refuz de legitimare. De asemenea, acestuia i-a mai fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 lei, în data de 2 septembrie, la Spitalul Judeţean Galaţi, pentru injurii şi ameninţări aduse personalului medical.

Articolul precedentAccident soldat cu 3 victime pe Centura Galațiului
Articolul următorO nouă mașină de intervenție pirotehnică a intrat în dotarea ISU Galați