O nouă campanie de ridicare a maşinilor abandonate pe străzile Galaţiului

Municipalitatea gălăţeană a început o nouă campanie de ridicare a maşinilor abandonate pe domeniul public al oraşului.

În prima zi, au fost ridicate şapte maşini, alte şapte vehicule vizate fiind luate în primire de proprietari, care au răspuns astfel somaţiilor primite. Circa 30 de mașini aflate pe domeniul public urmează să fie ridicate în perioada imediat următoare. În acelaşi timp, situaţia a aproximativ 300 de autovehicule este în analiză, în urma sesizărilor venite din partea gălățenilor.

Pe parcursul acestui an, în municipiul Galați au fost ridicate 60 de vehicule abandonate pe străzi. În anii anteriori, situaţia a fost următoarea: în 2018 au fost ridicate 49 de vehicule, în 2017 – 71, în 2016 – 31, în 2015 – 11, în 2014 – 21, iar în 2013 – 5. Ridicarea efectivă a unei mașini abandonate pe domeniul public se face după parcurgerea unei proceduri legale care necesită un timp mediu de aproximativ patru luni.

Primăria Galați îi încurajează pe gălăţeni să sprijine în continuare demersul, semnalând autovehiculele abandonate pe domeniul public. Sesizările se pot face la Registratura Primăriei, din str. Domnească nr. 54, la adresa de e-mail [email protected] sau utilizând aplicația Galati City App. De asemenea, sesizări se pot transmite și către Poliția Locală, la numărul de telefon 023.6955, la adresa [email protected] sau utilizând formularul online dedicat petițiilor de pe siteul www.politialocalagalati.ro.

Articolul precedentCu permisul englezesc nu poţi conduce şi în România
Articolul următorAproape 17.000 de gălăţeni sunt bolnavi de cancer