O familie și-a retras cei doi copii de la cursuri, pe motiv că noile restricții impuse în unitătile de învățământ le afectează desvoltarea.

Doi copii de clasa a III-a și a V-a au fost restrași de la școală, părinții considerând că noile restricții impuse în unitățile de învățământ le afectează dezvoltarea celor mici.

„Subsemnaţii…, în calitate de părinţi ai elevilor…., înscrişi în clasa a V-a şi a III-a la Şcoala 25 Galaţi vă solicităm să luaţi act de de retragerea copiilor noştri de la cursurile şcolare ale anului 2020-2021, urmând să-i înscriem pentru continuarea studiilor în anul şcolar 2021-2022. Vă aducem la cunoştinţă că hotărârea de a ne retrage copiii de la şcoală am luat-o având în vedere situaţia actuală din ţara noastră, precum şi faptul că sunt impuse restricţii şi sunt limitate şi încălcate drepturile copiilor la sănătate, la liberă mişcare. Noi, în calitate de părinţi, v-am adus la cunoştinţă faptul că nu suntem de acord cu măsurile impuse în şcoală, că nu suntem de acord cu limitarea şi încălcarea drepturilor copiilor noştri şi nu numai. Noi, în calitate de părinţi, apreciem că prin impunerea restricţiilor şi prin limitarea şi încălcarea drepturilor copiilor se aduce o atingere gravă dezvoltării normale atât din punct de vedere psihic, emoţional şi fizic. Atâta timp cât conducerea şcolii şi nu numai nu au reuşit să găsească cele mai bune soluţii în vederea continuării procesului de învăţare, ne-am văzut nevoiţi să procedăm la retragerea copiilor de la cursurile şcolare aferente anului şcolar 2020-2021”, se spune în solicitarea publicată de Agerpress.

Se pare că părinții s-au opus încă de la început măsurilor adoptate, copii nepurtând mască la școală. Instituția de învățământ a fost cea care a anunțat Inspectoratul Școlar Județean. Alte 50 de cereri pentru scutirea copiilor de noile măsuri sanitare au fost înregistrate de IȘJ.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentBilanț coronavirus 21 octombrie: 4.848 cazuri noi și 69 de decese
Articolul următor„Cei Trei Purceluși” se joacă la Teatrul de Păpuși „Gulliver”