Nouă copii s-au născut în maternităţile gălăţene în ziua Centenarului

Nouă copii s-au născut în maternităţile gălăţene în ziua Centenarului, când România a sărbătorit 100 de ani la Marea Unire din 1918.

În trei din cele patru maternităţi ale judeţului Galaţi s-au născut şase fete şi trei băieţi. Aceştia sunt primii nou-născuţi din ceea ce medicii numesc „generaţia Centenarului”.

Sâmbătă, 1 decembrie, la maternitatea Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi au venit pe lume două fete şi doi băieţi. La Maternitatea „Buna Vestire” din Galaţi, de pe strada Dr. Nicolae Alexandrescu, au văzut lumina zilei trei fete. La Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci s-au născut o fată şi un băiat. La Spitalul Orăşenesc din Tg. Bujor, în schimb, pe 1 decembrie nu s-a născut niciun copil.

În luna august 2018, s-au născut în Galaţi 465 de copii, iar în luna iulie au venit pe lume 461 de nou-născuţi. Astfel, potrivit datelor statistice, în Galaţi se nasc în fiecare zi circa 15 copii. Din acest punct de vedere, ziua Centenarului a fost una dintre cele mai sărace în naşteri.

Articolul precedentEchipa gălățeană de baschet masculin a câștigat derbiul Grupei C
Articolul următorO femeie s-a aruncat în flăcări ca să-şi salveze fratele, imobilizat în casă