Echipa gălățeană de baschet masculin a câștigat derbiul Grupei C

CSM Phoenix CSU - CSM Tg. Mureş 96-89 (20-22, 27-14, 22-16, 27-37)

Echipa gălățeană de baschet masculin a câștigat derbiul Grupei C, după ce a învins, marţi seara, în sala proprie, cu scorul de 96-89, formaţia CSM Tg. Mureş.

După un prim sfert echilibrat, gazdele de CSM Phoenix CSU au reuşit o parte secundă foarte bună, intrând la pauză cu un avans de 11 puncte. Gălăţenii au continuat bine şi în sfertul al treilea, în care şi-au mai adăugat şase puncte la avantaj, astfel că oaspeţii nu au mai putut recupera diferenţa, în ciuda finalului foarte bun de meci. Scor final: 96-89 (20-22, 27-14, 22-16, 27-37) în favoarea gazdelor.

Pentru echipa pregătită de Dragan Radovici au punctat toţi cei şapte jucători folosiţi: Miller 25, Perovici 24, Dukity 16, Djordjevici 14, Voinescu 7, Corpodean 5 şi Vlad 5.

În urma acestui succes, gălăţenii au trecut pe primul loc al clasamentului şi sunt principalii favoriţi la calificarea în grupa 7-12. După zece etape disputate, echipele din Galaţi şi Tg. Mureş au câte 19 puncte (câte nouă victorii şi o înfrângere), fiind urmate de CSM Sighetu Marmaţiei, cu 18 puncte (opt victorii, două înfrângeri). În duelul direct cu echipa mureşeană, CSM Phoenix CSU are două puncte avans, după ce în tur a fost învinsă cu doar cinci puncte diferenţă (88-93).

În faza a doua a campionatului, în grupa „galbenă” (locurile 7-12 la nivel naţional) se va califica doar echipa clasată pe primul loc în Grupa C. Mai sunt însă de jucat opt etape din retur, iar gălăţenii trebuie să câştige toate meciurile pentru a se menţine pe locul 1 al grupei.

Articolul precedentPatru gălăţeni au murit, în ultimele zile, din cauza gerului năprasnic
Articolul următorNouă copii s-au născut în maternităţile gălăţene în ziua Centenarului