Băutura şi vorbitul la telefonul mobil sunt în continuare printre cele mai periculoase preocupări pe care şoferii gălăţeni le au la volan, punându-se nu doar pe ei înşişi în pericol, ci şi pe ceilalţi participanţi la trafic. Numai în ultimele opt zile, zeci de conducători auto au fost depistaţi conducând beţi, mulţi cu valori în pragul comei alcoolice, sau vorbind la telefon ori trimiţând mesaje.
38 de şoferi gălăţeni au picat testul cu aparatul de măsurat alcoolemia, opt dintre ei depăşind limita legală la care ar fi putut încasa o simplă amendă. Alţi 32 de şoferi au fost prinşi cu telefonul în mână, fiind, de asemenea, sancţionaţi. Mult mai mulţi au fost conducătorii auto prinşi fără centuri sau depăşind limita de viteză, peste 360 fiind amendaţi, iar unii pierzându-şi permisele de conducere. În situaţii similare au fost 42 de şoferi care au făcut depăşiri neregulamentare sau nu au acordat prioritate.
Valoarea totală a celor peste o mie de amenzi depăşeşte suma de 256.000 de lei. Peste 100 de şoferi au rămas, temporar, fără permisele de conducere, în timp ce 41 au fost obligaţi să predea certificatele de înmatriculare ale maşinilor.  Nouă este numărul şoferilor cercetaţi penal pentru conducere în stare de ebrietate, poliţiştii întocmind, în acelaşi interval, şi cinci dosare pentru conducere fără permis.