Primăria municipiului Galaţi a anunțat că a fost semnat un nou contract de finanţare europeană ce vizează proiectul de modernizare şi reabilitare a Şcolii Gimnaziale nr. 16 – Corp C1, în valoare totală de 2.030.160,80 de lei cu TVA, din care contribuţia de la bugetul local este de 600.000 de lei.

Clădirea Şcoalii Gimnazială nr. 16, situată pe strada Arieşului, nr. 8, în zona Pieţei Centrale, a fost construită în anul 1908. Reabilitarea şi modernizarea unităţii de învăţământ este necesară pentru a crea celor aproximativ 390 de persoane (elevi şi personalul şcolii) un mediu educaţional care să ofere confort.

„Mii de copii au trecut de-a lungul timpului pragul acestei şcoli construite în urmă cu 113 ani, în zona Pieţei Centrale. Am semnat azi contractul de finanţare europeană pentru modernizarea acestei şcoli, un proiect de peste 2 milioane de lei, din care 600.000 de lei este contribuţia de la bugetul local. Am prevăzut: instalarea de panouri fotovoltaice pentru energie eco; termoizolarea pereţilor; înlocuirea tâmplăriei; reabilitarea aleilor şi a zonei de teren de sport; înlocuirea parchetului din sălile de clasă; realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. În plus, vom asigura 32 calculatoare, 6 videoproiectoare, un display interactiv sau o tablă interactivă precum şi un info point door pentru persoanele cu dizabilităţi. Şi nu ne oprim aici!“, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Sursa: Realitatea de Galati