Crezând că întunericul le poate fi „un prieten bun”, doi indivizi din Galați au încercat să fure din incinta unei societăți comerciale ce are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor feroase și neferoase. S-au întâlnit, au vorbit și au decis ca după ce se așterne liniștea peste oraș, iar luna este ascunsă printre nori, să meargă și să-și ducă la îndeplinire planul.

Neoanele care luminau interiorul și exteriorul societății nu i-au speriat. Au găsit o bară de 6 metri și au început să le spargă. După ce au pătruns în incinta societății, a pornit alarma de efracție. Agenții firmei de pază au ajuns imediat în acel loc, iar luminile mașinii acestora i-au speriat pe hoți, care au decis să fugă, fiecare în direcții diferite.
Patrulând prin zonă, jandarmii au vorbit cu agenții de pază și aceștia le-au spus de pățania lor. Jandarmii gălățeni s-au gândit și au decis că este bine să meargă spre cartierul Barboși. Decizia lor a fost inspirată, pentru că după numai 10 minute au zărit o persoană care la vederea dubei jandarmeriei a început să fugă. Un sprint al jandarmilor a fost de ajuns să îl prindă și să îl imobilizeze. Din urmă i-au adunat și mănușile pe care le abandonase.

Verificările făcute au arătat că „atletul nocturn” este unul dintre cei doi indivizi care au încercat să fure din curtea societăți comerciale din Galați. Jandarmii le-au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

Cercetările sunt continuate de poliție, iar legenda spune că îl vor cunoaște cât de curând și pe companionul său.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentModernizarea şcolii nr. 16 din Galaţi cu bani europeni
Articolul următorVINERI, ora 18: Afacerile sindicaliștilor de la Metrorex, scoase la lumină de Culisele Statului Paralel